Wednesday, August 14, 2013

Cerita Di Hari Lebaran

tadaaa! baru hari ni aku ada mood nak story pasal raya last week. Ekceli, takde pape yg interesting sangat cuma teruja je tahun ni dpt juge celebrate 1 syawal di penang setelah 2 tahun celebrate di ganu kitew! kesian jugak atuk dan nenek di terengganu beraya dgn family mak lang je (dah semuanya kat KL sibuk2 belaka) Dan apa yg lainnya 1 syawal tahun ini aku tak dpt memakan nasi impit! "ayat nak sedey jer" raya ke-2 baru dpt makan nasi impit favouriteku sampai hujung nyawa! hambek ko, sampai gitu sekali kesedapannya, kerangupan kacangnya. perghh. buat cik terliuq.


housemates
gossipmates
bodekmates

this year, anak buah aku bertambah lagi sorang pompuan. all girls in da house jyeahh.
Ainin Sofiya, Aida Nadiah, Aishah Irdina, Aqilah Jazmina, Atirah Farzana
Seperti ketentuan daripadanya, kami 1Family

Tudung Labuh

Dalam menuju ke arah yang lebih baik, pasti ada dugaan untuk menguji iman dan taqwa kita...Antaranya ialah cabaran untuk memakai tudung labuh...




Faktor:-
1) membazir sebab tudung lama masih banyak dan elok dipakai wlaupun tak labuh sangat
2) family macam tak suka sebab family tahu perangai kite ni macam mane and tak percaya sangat pada kite
3) cetek ilmu pengetahuan agama

aku teringin sangat jadi muslimah yang solehah....always jaga solat, pakai tudung labuh (asalkan menutup aurat), berakhlak mulia....susah nak buat ketiga2 benda ni...aku tak taulah dulu pada pandangan aku wanita2 yang pakai tudung labuh & serban ni semua hodoh,serabut,tak lawa,skema....tapi tu dulu....sekarang bila kadang2 tu aku ternampak wanita bertudung labuh kat LRT/jalan TAR, aku tiba2 rasa sejuk hati....tapi tak semestinya semua yang bertudung labuh tu berakhlak baik & arif soal agama (daripada pengalamanku), diorang tetap manusia biasa yang tak lari dari melakukan kesilapan,....

conclusion, mintalah petunjuk dari Allah...pasal tudung labuh tu tak labuh macam telekung pun takpe asalkan ia menutupi aurat2 sulit anda.

The End Of The Day

Assalamua'laikum pembuka bicara...
hari ni jamuan raya kat tengah gelanggang macam orang takde rumah....
tak pela at least ade makanan, minuman tu semua...
just go with the pictures....


Open your mind before open your mouth


One day, I'm not even sure what happened but everything just changed.





Memory is a way of holding on to the things you love.
The things you never want to them to change.













Sunday, August 4, 2013

Kemarahan di bulan puasa

Siapa kata bulan puasa takde orang marah2? eh, banyak je ok. orang kata, ustaz kata, ustazah kata, tak elok marah2 bulan puasa . Berdosalah, tak eloklah, tak baiklah tapi yang menjadikan persoalannya ialah orang yang saje membuatkan kite marah bukan ke lagi banyak dosa??? Allah knows.

Tiba2 aku merasakan suatu angin yang sedap untuk dibau...(pengsan jap). I'm stress, so I burst out my feeling in here, my beloved, cutie, prettie and hot blogger! 

story pasal hala tuju slps SPM nanti, aku ingat nak ambil form 6 ???? (saje nak mencabar diri yg tak pandai mana ni....) dengar citer, STPM adalah peperiksaan yang ke-3 tersusah di dunia, dan pertama tersusah di asia.....huiii huii cold blooded !! dan ia setaraf dengan A-Level .



                                           because of you, i fall in love with this peculiar things
                                                 because of you, i become more addicted
                                                     because of you, i started to struggle
                                             because of you, i realize to be a better muslim
                                                              thanks a lot, dear crush

Berubah menuju ke arah kematangan

Manusia boleh berubah right? Bukan boleh, tapi hari2 berubah....aku perasan bentuk fizikal aku...mentaliti aku....ahhh semuanya lah. Tadi aku baru chat dengan kawan sekolah lama aku, Ku Nur Fatehah...aku tumpang sedih dengan masalah yang dia alami....kadang2 kite tak boleh terlalu mencampakkan kesalahan terhadap orang lain 100% sebab kite bukanlah perfect sangat puuung. kite jangan terlalu merasakan diri kite ini lebih pandai daripada orang lain kerana hakikatnya Allah Maha Bijaksana. Selalunya aku tengok orang macam ni cepat sensitif, selalu merasakan dirinya 'always right' dan tak suka menerima pendapat orang lain....kena buang jauh2 sifat dan ciri2 tu...sebabnya orang macam ni selalunya tak disukai ramai....(in my observation lahh)

Story about my life at hostel, Alhamdulillah aku merasakan aku sudah biasakan diri dengan jadual asrama...tidur pukul 11 lebih...kalau di rumah rasanya aku tidur pukul 9 lebih....kawan2 yg baik hati lagi penyayang (lahh sangatt kann)...hari tu aku buat ujian lisan bm tajuknya 'Fakta menarik tentang islam', tak sangka pulak cikgu haslindar nor berminat untuk menjadikannya sebagai tazkirahnya...and Alhamdulillah again, there is an improvement in my oral not like before.....

hari tu, sekolah ada bagi top 20 bagi subjek bm, math, chemist, lk, sains....yang menyakainya ialah semua tu aku tak dapat....just redha it lol...pasal exam mid year aku pulak...i get 4A 3C 1D 2E . Yang tak boleh bla nye ialah takde B dan 2E !!!!!!!!!! how that can be?! cause i'm not study very well physics and add math....yela...masa tu semua sibuk nak balik uma kerana ketiadaan air....Ko hengat aku dok uma blaja sgt ke oii? Tolonglah! (ayat bajet kemain, pdn muka dpt result yang teruk lagi huduh cam tu) K FINE. aku insaf...............lahh sangattt




semalam, aku baca kosmo! and terjumpalah laman web yang menyediakan free tuition!!! edunation.my


awesome hot chick melurians 2013