Wednesday, December 19, 2012

Me ? Change ?

Alhamdulillah thanks Allah for the PMR result. At first, I just could target 6A only for PMR. And I never expected to be like this. I was touched with Allah for granting my prayer. Anyway, i dont want to very proud of this because there is SPM, the biggest examination wait for me. From the survey I carry out on the internet, I found many students who get 5A UPSR do not get 8A PMR. Oh no, scary you know ! rilek luuuu. Why I'm a very panic hah?! sorry to say.


Automatically, I will start a new life by migrating to a better direction than before. Sorry if I made you want vomitting wekk hihihi. To all people who consider me as their friend, good luck for ur future. Always move ahead, and never turn back. Wassalam.





Thursday, November 15, 2012

Cinta Dalam Diam

orang kata aku ni pendiam.....
orang kata aku ni tak best....
orang kata aku ni tak pandai...
orang kata aku ni hodoh....
orang kata aku ni sensitif....
orang kata aku ni pemalu....
dan terakhir sekali....
orang kata aku ni tak guna....

aku terdiam...
hanya bisa diam...

dalam kehidupan ini,
aku cuba untuk menjadi yang terbaik,
mengikut kemampuanku,
tolong jangan hina diriku,
kerna aku hanyalah seorang budak baru belajar,
yang sentiasa ingin mencari ilmu,
meskipun asyik dilupai,
ku gagah untuk berentap!!!

ikhlas dari lubuk hati
Hamba Allah 



Tuesday, November 6, 2012

Resepi Donut Coklat

Bahan untuk doh :

-700gm Tepung gandum / 3 cawan 
-3/4 Susu cair -sedikit garam 
-1 paket Yis yang 11gram tu 
-Telur 2 biji -Majerin 3 sudu besar
-Gula Kaster 4 sudu besar 

*campurkan semua bahan di atas
*biarkan selama 30-40 minit dan ditutupkan bekas adunan tadi dengan kain lembap 
*canai je! ikut suka hati korang lah nak buat bentuk ape pun...(bentuk love pon boleh jugak:P) 

 Bahan untuk coklat topping : 

-coklat masakan (dicairkan)
-susu pekat manis 
-susu cair/susu segar dutch lady
*campurkan semua bahan di atas 
*panaskan di atas kuali 
*siap!

Saturday, October 27, 2012

3 Amalan Peneman Di Alam Kubur

Setelah meninggalnya anak adam,maka terputuslah segala amalan dan perbuatan baik melainkan tiga perkara iaitu 1) Sedekah Jariah, 2) Ilmu yang bermanfaat, 3)Doa anak2 yang soleh"
air mata yang paling mahal ialah air mata taubat ♥

Monday, October 22, 2012

Friendship .

Nor Atikah Aina
Nur Izzati Syazana
Nur Ain
Ku Nur Fatehah
Haishwariyah

Friday, October 19, 2012

Boredom .

dek kerana bosan yang melanda teramat sangat, so dengan rajinnya aku try meng'edit' gambar2 lama tuh .
hee, takde la cantik mana pun aku edit :P *masa ni hidungku ada jerawat, nasib baik kecil je, huh ~*

Thursday, October 18, 2012

Paradise Home

hari ni operasi mengemas bilik yang sudah lama dibiar bersepah tanpa dikemas.... jyeahhh...sukanya~! bersemangat ni=)

Sukan Sunnah Nabi

sukan pun ada sukan yang sunat kalau dibuat tau. di antaranya ialah silat.
di kebanyakan sekolah pun ada unit beruniform silat jugak, bolehlah nak try !
next ialah berenang. yela, kalau rumah aku ni tepi laut boleh jugak aku berenang hari2. ataupun rumah condominium yang ada kolam. rumah aku pun sebenarnya dekat dengan kompleks kolam renang, tapi kena bayar le. kau bayangkan hari2 nak bayar? tu pun kalau bersungguh2 nak buat, kalau tak baik tak payah.
then ini adalah di antara yang paling aku nak buat iaitu menunggang kuda!!! haa, teringat pulak aku dekat cerita endon ni, PEREMPUAN BERKALUNG SORBAN. masyuk ohh=) best gile tunggang kuda tepi laut, macam ratu hahaa!! dekat Tasik Seri Permaisuri tu pun asal aku joging, nampak kuda. Asal kuda ada, aku joging. hai, macam nak suruh aku naik je? tapi, aku perlu bersedia dari segi mental dan fizikal dulu sebelum nak tunggang kuda tu. nanti kang tak pasal2 kuda tu mengamuk pulak aku duduk atas dia. tak naya ke tuh? tengoklah, mungkin aku dah besar nanti kot. Kita hanya mampu merancang, Allah yang tentukan :')
seterusnya ialah memanah. wahh, betul2 macam srikandi aku tengok pic tu !(berangan jap) Akhir kata, sukan ni boleh jugak kot? hee ~

Aku Sedar .

Aku sedar aku banyak menyusahkan... Aku sedar aku tidak bisa berbuat apa2.. Aku sedar aku bukanlah yang terbaik... Aku sedar aku adalah insan yang lemah... Aku sedar aku hanyalah kosong... Aku sedar aku tak seperti yang lain... tapi aku cuba untuk menjadi diriku sendiri.. kerna itulah diriku.. *setiap kejadian yang Allah lakukan pasti ada sebab*

Rindu .

jyeahh dah lama aku tak makan roti canai dan juga ....nasi lemak!!! tak rindu pown lah! tak tau la kenapa aku rasa dah muak makan .... erm, agaknya lidah aku ni nak taste western pulak kot? asyik timur je..(perasan je lebih~)
huh. tiba2 aku teringat pulak dekat anak buah aku (manusia ye)Aishah Irdina dan adiknya, Aqilah Jazmina. Dua2 budak ni memang riuh. aku ingat lagi masa balik penang hari raya hari tu, diorang menjerit dekat telinga aku(bukan telinga aku je, ramai lagi kot). nasib baiklah telinga aku ni kuatlah jugak en . ehh, betul ke? (apa2 jela)

Wednesday, October 17, 2012

UIA Gombak .

2 minggu sebelum pmr, aku pergi UIA gombak sebab ada seminar pmr berita harian dan yang bestnya aku dan kawan2 aku ditaja oleh DBKL yang tersangat baik hati~! untunglah anak KL huahua.
tengok tu, cantik kan tempatnya ? (hanya tempat2 tertentu je yang cantik hee ^_~ ) then, yang paling aku tak sangkanya ialah dapat jumpa artis pulak teww~ sukanya !!!
dan seperti kebiasaannya kalau di tempat asing mestilah ada sesi fotografi kan? jadi, aku dan kawan2 aku bertungkus lumus membuat aksi sehabis mungkin. hehehe...
dah mulalah tu kanak2 ribena..
mak cik mana pulak sesat ni..heh..

Hana Kimi Korean Ver

makan maggie sambil layan drama korea.....yahooo!!!
ahh....bicosso??!! now I'm already crazy with this drama........otoke???